Hjem      Alternativt      Alternativ info kommer her
 
 Ayla har mer enn 12 års fartstid på teletorget. Hun kan gi deg en dyp og oversiktlig analyse av din situasjon, og en dypere forståelse av hva du har av fremtidsutsikter. Basert på en innsikt i din fortid og nåtid kan hun med godhet løfte deg til et klarere ståsted, hvor vi i sannhet og visshet kommer frem til svar på det mest uforklarlige på din spesielle reise.

Ayla blir omtalt som treffsikker og klarsynt. Hun har mange faster kunder som kontakter henne når nye utfordringer dukker opp i deres livsvei. Enkelte benytter denne linjen til rent terapeutisk arbeide da de etter første samtale finner trygghet og åpner seg opp og forteller om opplevelser som de ellers ikke kan snakke om.


Du kan snakke med Ayla på teletorgnummer 829 95 397(kr.26,00/min).


Lilla har lang erfaring på teletorg.

Lilla Monsrud, (55) også kjent som Ayla, har lang erfaring på teletorget. Da hun startet som spåkone var det ikke aktuelt å bruke sitt eget navn, derav navnet Ayla. I dag, 12 år senere, står hun gjerne fram og forteller hva jobben hennes er. Folk er generelt sett mer åpen i søken på svar om sin fortid, nåtid og framtid enn noen gang før. Svar som vi alle har i oss allerede, der Lilla kan hjelpe til med å sortere det som vi allerede vet.

Lilla er ei lita dame. Hun er sjarmerende søt, og det er få som vil gjette hva hennes yrke er bare ved å se på henne. Men noe er det ved henne likevel. Du legger merke til henne i en folkemengde, selv om hun absolutt er tilbakeholden og avslappet. Lilla elsker å observere andre, og det er kanskje det våkne blikket hennes som gjør at hun blir sett, uavhengig hvor mange det er rundt henne. Hun trives i alle sosiale lag, men hun har det aller best når hun går tur i skogen, noe hun gjør nesten hver dag.

– Jeg liker egentlig ikke å stikke meg ut, smiler Lilla.

– Jeg lærer mye av å observere mennesker i forskjellige situasjoner. Det er ren psykologi, og ikke noe hokus pokus over det, understreker Lilla. Da hun begynte på teletorget under pseudonymet Ayla, var det ikke like akseptabelt i samfunnet å jobbe som spådame som det er i dag. Fortsatt kan man risikere å bli sett skjevt på, og av den grunn er det fortsatt mange som ikke ønsker å stå fram. Men det gjør Lilla. Hun er hundre prosent sikker på det hun gjør.

– Jeg synes det er fantastisk å kunne hjelpe andre, og dette er min måte å bidra på. Jeg har aldri angret på at jeg valgte denne veien. Det er dette jeg kan i tillegg til å heale. Det er bekreftelse nok for meg at jeg har faste kunder som stammer helt fra tiden da jeg startet på teletorget, smiler Lilla. Lilla ler litt for seg selv før hun legger til.

– Et sjekketriks er det ikke å røpe at jeg har de evnene jeg har. Da løper mennene rimelig fort. Et bra triks om jeg ikke vil bli sjekket opp.

 

Får ord

Ordet synsk er et ord Lilla ikke er så begeistret for.

– Jeg vil ikke bruke ordet synsk. Jeg ser bilder noen ganger, men for det meste får jeg ordene til meg. Jeg så blant annet terroraksjonen på togene i Madrid natten før det hendte, men jeg hadde ikke sjanse til å vite hvor i verden det skulle hende. Oftest kommer bildene uten at jeg ber om det, altså når jeg ikke «kobler» meg på bevisst. Når jeg legger kort og spår kommer ordene. Jeg vet nøyaktig hva jeg skal si eller spørre om. Lilla trekker på skuldrene. Det ene behøver ikke fungere bedre enn det andre. Hver og en må bruke de evnene man har på sin egen måte.

– Det gjelder å være ydmyk i forhold til hva man driver med. Jeg får svarene ved å fokusere gjennom tarotkortene, og jeg bestreber meg etter å være så direkte og ærlig som mulig. Likevel er det ikke til å legge skjul på at psyken på de som ringer kan variere. Jeg må tilpasse meg dem som ringer. Min jobb er å løfte folk opp, ikke knuse dem! Derfor ligger mye av hemmeligheten i hvordan jeg presenterer svarene jeg får. Jeg jobber på en måte som gjør at kunden selv resonerer seg fram til kjernen i problemet selv.

– Hva er det folk spør om når de ringer og ber om svar? Lilla smiler bredt.

– De aller fleste gjelder kjærlighet, og det mest vanlige spørsmålet er «når blir det oss» eller «når tar han kontakt?» Resten handler stort sett om økonomi eller jobb. Heldigvis opplever jeg at folk har gitt opp å teste meg. Om jeg skulle bli det, får jeg som regel hjelp. Hvis jeg får spørsmål som «hva jobber kjæresten min med?» pleier jeg å få svaret, om han er en brannmann eller et landsbypostbud.

 

Spør om tid

Veldig mange spør om tid. Når skal jeg bytte jobb, finne kjæreste, og så videre.

– Spørsmål om tid er veldig vanskelig. Det er fordi at der jeg får hjelp fra – universet – finnes det ikke tid! Jeg kan likevel få fram om det ligger i nær eller fjern tid. Men tiden oppleves forskjellig. Noen synes en måned er kort tid, mens for andre er det en evighet. Men min påstand er at hvis tiden stemmer i en spådom, er det flaks!

– Det er mange som søker hjelp hos en spåkone i dag – nettopp fordi det nå er mer akseptabelt enn bare for noen få år tilbake. Hvor fortvilet er folk som ringer deg?

– De aller fleste er kjempehyggelige og blide å snakke med. Det er et fåtall som virkelig er negative og som ser på livet som en evig motgang, smiler Lilla.

– Jeg er positiv av natur selv – og jeg er sikker på at likt tiltrekker seg likt, så det er kanskje derfor jeg har så mange positive innringere, tenker Lilla høyt. Men det er et godt råd som jeg har gitt til mange som jeg selv prøver å leve etter. Kutt ut nei og ikke fra ordforrådet ditt. Husk også å stryke ordene fra tankene dine også! Si heller «jeg er frisk» i stedet for å si «jeg er ikke syk.» Det hjelper å en mer positiv tankegang. Bare prøv, oppfordrer Lilla.

– Hvor lang tid tar en samtale for å bli spådd?

– Det er umulig å si. Det varierer veldig fra samtale til samtale. Men en ting er sikkert. Jeg er kjapp og drar ikke ut tiden. Det har jeg faktisk ord på meg for å være! Jeg har ingenting å vinne på ved å hale ut tiden ved å snakke sakte eller gå rundt grøten. Det tror jeg bestemt jeg vil tape på i lengden.

 

Alltid vært annerledes

Lilla har alltid skilt seg ut fra resten av familien, både på grunn av utseende og måten hun er på.

– Jeg inngikk en pakt med Gud da jeg bare var 4 år. Jeg satte meg på knærne ute på et jorde og ba til Gud om at han skulle passe på meg så ingen kunne ta rotta på meg. Denne pakten varer ennå. Derfor må jeg gi noe tilbake, og det føler jeg at jeg gjør i den jobben jeg har. Interessen for det alternative har alltid vært til stede i Lilla. Som ung begynte hun med astrologi og gikk tre semestre på kveldsskole på universitetet.

– Etter skolen fortsatte vi med kurskvelder hjemme hos meg. Læreren vår var også med. Interessen for tarotkortene kom da jeg var hos Per Henrik Gullfoss og skulle bli spådd. Han brukte astrologi og tarotkort. Siden den dagen har jeg vært «frelst,» smiler Lilla. I dag hun Lilla selv kurs i tarot. Kursene går over en helg og da blir hele kortstokken med hver enkelt kort gjennomgått. Det er også en gjennomgang i hvordan se sammenhengen mellom kortene. Kurset har oppfølgingskvelder eller treningskvelder, for tarot kan ikke læres på en helg. Det er øvelse som skal til!

– Etter min mening er det intuisjonen som blir trent mer enn å kunne selve kortene. Det er alltid intuisjonen som blir brukt, og det er den man må øve opp og stole på, understreker hun.

 

Journalistens spådom

Nysgjerrigheten begynner å ta overhånd.

– Kan du spå meg? Lilla smiler og nikker. Hva er det jeg vil vite? Jeg har egentlig ikke noe konkret å spørre om, er singel, har jobb og et sted å bo. Lilla konkluderer med at vi skal se på framtiden min generelt.

– Men husk at vi ikke får gått i dybden av ting – det blir veldig generelt. Lilla stokker kortene mens hun konsentrer seg. Mens hun legger ut kortene smiler hun bredt.

– Du liker å ha mange baller i lufta, men du må passe på at alle kommer ned der de skal. Ikke la dem henge. Du tar på deg alt for mye å gjøre, derfor får du ikke alltid gjort tingene til rett tid. Du må lære deg å si nei, eller sette en reell frist på ting. Jeg kjenner at nakkehårene reiser seg. Det er akkurat sånn jeg er om dagen. En annen ting er at denne artikkelen også ble levert til redaksjonen to dager for sent i forhold til avtale. Nettopp fordi jeg sovnet av utmattelse den ene dagen og hadde en avtale jeg hadde glemt den andre. Hun kunne ikke truffet mer blink! Så sier hun noe som får meg til å knurre litt.

– Du liker ikke å bli sett på som naiv, men husk at det er sunt å være litt naiv! Sunt? Jeg vet ikke helt, jeg. Men nok en fulltreffer. Jeg fordrar ikke å være naiv og godtroende. Det kom også flere spådommer av mer privat karakter, men om det skulle stemme, ser jeg frem til et fantastisk halvår. Jeg gleder meg allerede!

 

Plagsom dame

Lilla opplever stadig besøk fra andre siden. I stuen hjemme har hun en stol som en professor, som hun velger å kalle ham, til stadig kommer innom for å lese litt i boksamlingen hennes. Navnet «professoren» har Lilla valgt på grunn av hans runde små briller, lange grå hår og interesse for bøker. Hjelperen hennes vet hun også hvem er. Han heter Kurt, er høy, mørk og tynn. Han er en blid kar som døde da han var 45 år på grunn av lungeproblemer. Hvilken diagnose han døde av, vet ikke Lilla. En mer spesiell dame som til stadighet kom på besøk, ble mer plagsom etter hvert.

– Jeg våknet en natt av at det stod et vesen ved senga mi. Det var ei lita dame med stort hode og skjeggstubber. Hun tok tak i armen min med lange negler og klorte meg. Jeg fikk ingen merker, men det sved på armen hele neste dag. Det viste seg at det var flere i nabolaget som hadde besøk av denne damen. Naboen flyttet ut fordi de ikke orket henne mer. Hun var ute etter energi.

– Hun stakk ofte hull i ryggraden for å stjele energi. Jeg ble vant til henne etter hvert, og når jeg kjeftet på henne, fjernet hun seg! Lilla ville gjerne hjelpe denne damen over på den andre siden og fikk hjelp av en venninne.

– Jeg trodde nesten vi ikke skulle greie det, for hun var så usikker på om hun turte å gå over. Hun var et mobbeoffer da hun levde, og var redd for å bli mobbet på den andre siden også. Derfor satte vi på henne ny kjole og sko. Vi ga henne også et sjal i regnbuens farger. Vi laget en bro av en regnbue som hun kunne gå over på. Fortsatt protesterte hun. Hun forlangte å få med seg hunden min, Mikki, som hun hadde blitt venn med. Da måtte jeg sette ned foten og forklare at han ikke var klar ennå. Til slutt gikk hun over regnbuen og ble borte! Dagen etter var Lilla og gikk tur i skogen. Dette var en kald januardag. På himmelen åpenbarte det seg en regnbue.

– Hvor ofte ser du en regnbue i januar? Jeg tok det som en takk fra den lille damen og at hun nå har det godt. Det er vel unødvendig å si at jeg ikke har sett henne siden.

 

Ikke bare en

Hva er kjærlighet egentlig? Den som vi alle søker?

– Det der synes jeg er et vanskelig spørsmål. Kjærlighet er så mye. Mange snakker om god kjemi, et uttrykk som jeg ikke liker. Når ting stemmer er det riktig, sånn velger jeg å se på det. En som passer for meg i dag, passet kanskje ikke for meg for 20 år siden. Jeg tror kjærlighet er tillit uten stengsler. Det kan være vanskelig å gi og å ta i mot kjærlighet – spesielt å ta i mot, tror jeg. Kjærlighet for meg er tillitt til det gode i livet. Er du positiv, vil livet være positivt for deg. Lilla mener også at det ikke finnes den eneste rette for hver enkelt der ute. Det finnes mange som er den rette. Ikke alle er nødvendigvis en kjæreste.

– Dualer kan også være en bror, far eller venn. Men det som kjennetegner dualer, er at de passer sammen som hånd i hanske! Livet er en reise med forandringer hele veien. Ikke vær redd for forandringer og ha tro på det positive i livet. Ingenting er tilfeldig, men ha troen på det positive i mennesket, så skal du se det positive tiltrekkes deg også, oppfordrer Lilla til slutt.

Du kan snakke med Ayla på teletorgnummer: 829 95 397

(kr. 26,00/min)